Kia EV6 med ultrasnabb laddning

Utsedd till Årets Bil 2022

Elbilen Kia EV6 tilldelas den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil 2022. Kia EV6 förkroppsligar det senaste inom teknisk innovation och markerar en ny standard i en laddbar rörelse.

Välkommen till Newman Bil i Hässleholm!

Ultrasnabb laddning

Den dedikerade elbilsplattformen i Kia EV6 möjliggör ultrasnabb laddning av batteriet från 10 – 80 % på ned till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare. En hundraprocentig laddning ger bilen en räckvidd på upp till 528 kilometer. Har du bråttom så räcker det att ladda i 4,5 minuter för att få upp till 100 kilometers räckvidd. Det kallar vi ovanligt snabbt.

Samtliga modeller på den svenska marknaden kommer med det stora batteriet på 77,4 kWh, och det platta batteriets placering i golvet ger en rymlig kupé med hög komfort.

Hög prestanda

Kia EV6 har utvecklats för att göra körningen så rolig och inspirerande som möjligt. Kia EV6 finns både som bakhjulsdriven (RWD) och fyrhjulsdriven (AWD). Den fyrhjulsdrivna modellen har dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln med sammanlagt 325 hästkrafter.

Dragkapacitet på 1600 kg

Med en dragkapacitet på 1600 kg, får du möjlighet att dra släp och transportera allt du behöver och lite till.

Mobil Powerbank

EV6 är utrustad med en vehicle-to-load-funktion (V2L) som kan ladda och driva andra elektriska apparater. Med andra ord kan din EV6 fungera som en extra laddare vid utomhusäventyr, eller till och med för att ladda en annan elbil.

Interiör som inspirerar

Elbilsplattformen (E-GMP) och det platta batteriet har gett förutsättningar för en mångsidig och rymlig kupé med hög komfort. De lätta och slankt utformade relaxsätena i veganskt läder eller mockaimitation är dessutom tillverkade av återvunnen plast från PET-flaskor. Med perfekt position i viloläge, kan du passa på att ta igen dig en liten stund medan du laddar batterierna.

Flexibel laddteknik

Kia EV6 laddas med en snabbladdare eller en laddbox. Skillnaden är hur mycket ström laddaren levererar till bilen. EV6 har både 400- och 800-voltsteknik och känner automatiskt av vilken typ av laddare som används och optimerar laddningen.

Laddtider:

Snabbladdare >250 kW: från 10 – 80 % på 18 minuter under gynnsamma förhållanden.

Laddbox, 3-fas, 11kW: från 10 – 100 % på ca 6 timmar.

Kia satsar på hållbar el i det europeiska laddnätverket Kia Charge

 Med Kia Charge har du tillgång till Ionitys stora och kontinuerligt växande laddnätverk i hela Europa. Förutom att du lätt kan hitta en laddstation är även betalningsprocessen sömlös. Kia har infört grön el i det europeiska laddnätverket som ett led i att bli en koldioxidneutral leverantör av mobilitetslösningar. Kia vill att så många som möjligt ska kunna köra laddbara bilar och även kunna ladda hållbart med förnybar el. Via Kia Charge-nätverkets 300 000 laddstationer i 29 Europeiska länder kommer Kias elbilskunder nu att kunna ladda helt och hållet förnybar el.

Bokar du din Kia EV6 före den 31 december får du kostnadsfritt ett års prenumeration på tjänsten Kia Charge. Med prenumerationen får du tillgång till en app som gör det enkelt att planera en resa och att navigera till laddstationer. Du får också ett Kia Charge-kort som ger dig förmånliga priser på alla Ionity Power laddstationer, ytterligare rabatt på alla Kia Charge Plus laddstationer och alla dina laddningskostnader samlade på en faktura. Ditt Kia Charge-kort följer med vid leveransen av din nya Kia EV6 och erbjudandet kopplas automatiskt till din bil.

Läs mer här

Ladda klimatpositivt hemma

Ladda 110% klimatpositivt hemma med Boo Energi när du privatleasar eller köper en ny laddbar Kia och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr, beräknat på upp till 1 400 mil/år.

All el som Boo Energi säljer är 100 % förnyelsebar. Därutöver, för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi

ytterligare 10% i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt. Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

Läs mer

Kia EV6

Utrustad med bland annat:

 • Apple CarPlay™ och Android Auto™
 • Dubbla välvda 12.3″ skärmar
 • Dödavinkelvarning & varning för bakomvarande trafik
 • Energibesparande värmepumpsystem för effektiv uppvärmning/nedkylning av kupén
 • Farthållare, adaptiv med stop & go
 • Elmanövrerad baklucka
 • Parkeringssensorer fram och bak

Pris fr. 639 900 kr

Privatleasing fr. 8 395 kr/mån***

36 mån, 1 500 mil/år. Fullständiga villkor gäller.***

Kia EV6 Plus

Bakhjulsdriven (RWD) med 228 hk eller fyrhjulsdriven (AWD) med 325 hk.

Utrustad med bland annat (utöver EV6 utrustning ovan):

 • Around View Monitor, kamera med 360°-vy
 • Autobroms vid backning (PCA)
 • Dödavinkelvarning med bild i digitala klustret
 • Fjärrstyrd parkeringsassistans
 • Klädsel uppgraderad till helläder (veganläder)
 • Highway Driving Assist 2.0
 • Ventilerade framstolar

Pris RWD 228 hk fr.  639 900 kr

Privatleasing RWD 228 hk fr. 8 395 kr/mån***

36 mån, 1 500 mil/år. Fullständiga villkor gäller.***

Pris AWD 325 hk fr. 674 900 kr

Privatleasing AWD 325 hk fr. 8 895  kr/mån***

36 mån, 1 500 mil/år. Fullständiga villkor gäller.***

100 procent laddbart till 2024

Kia vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Idag är 83 % av de bilar Kia säljer i Sverige laddbara. Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppen (33 gram/km) av de bäst säljande bilmärkena i Sverige. Men Kia nöjer sig inte där. Målet är att sälja 100 % laddbara bilar år 2024.

Läs mer här

Ladda klimatpositivt

Nu får du el så det räcker till att köra upp till 4 200 mil. Ladda 110 % klimatpositivt hemma med Boo Energi och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr, beräknat på upp till 1 400 mil/år. Boo Energi klimatkompenserar genom investeringar i sol- och vindkraft, vilket ger dig möjlighet att ladda 110 % klimatpositivt hemma när du köper eller leasar en ny laddbar Kia.
Läs mer här

7 sköna år med Kia

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har hela sju års nybilsgaranti från fabrik. Vilket även gäller på Kias EV-batterier. Det är kvalitet på riktigt. I samband med Kia Originalservice hos oss får du även en förlängning av Fri Assistans och en fri kartuppdatering. Sammantaget gör det att du kan se fram emot upp till sju år av bekymmersfritt bilägande.

Läs mer

Erbjudandena gäller ordertecknade bilar senast 31/1-2023 med reg. senast 31/12-2023 eller så långt lagret räcker, kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal. Energiförbrukning blandad körning: EV6: 16,5 kWh/100 km; EV6 GT Line: 17,2 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP. *Privatleasing: 36 mån, uppläggnings- & administrationsavgift tillkommer. Rörlig ränta. Max körsträcka 4 500 mil. Onormalt slitage & övermil debiteras. Sedvanlig kreditprövning. Kreditgivare är Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. *Vid privatleasing ingår ev. klimatbonus, enl. Bonus-malus, i månadsavgiften. Klimatbonusen, utbetalas av Transportstyrelsen och kan vara lägre för juridiska personer än angivna belopp, den är prel. för 2022. Om utbetalning uteblir eller förändras påverkas privatleasingavgiften. **Förmånsvärde: kostnaden för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen, baserat på en marginalskatt på 50%. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Erbjudandet med Boo Energi ger 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år. För villkor kring klimatpositiv laddning  Läs mer

Källa för försäljningsinformation och genomsnittligt CO2-utsläpp är Vroom jan–feb 2022. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Med reservation för eventuella felskrivningar.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag-fredag 09.00-18.00
Lördag 10.00-14.00
Söndag Stängt
Måndag-fredag 07.00-16.30
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Måndag - Fredag 07:00-16:30
Lunchstängt 12.00-13.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt