Honda är en erkänd biltillverkare som har funnits i över 70 år. De är kända för sin pålitlighet, innovation och imponerande prestanda. Oavsett vilken modell du väljer kan du förvänta dig en fantastisk körupplevelse. Upptäck deras fantastiska utbud av bilar och upplev själv varför Honda fortsätter att vara en av de mest eftertraktade bilmärkena på marknaden.

Att förstå de tre olika hybridtyperna:

HEV (elektriskt hybridfordon): Ett hybridfordon som kombinerar en traditionell förbränningsmotor med ett elektriskt drivsystem för att uppnå en bättre bränsleeffektivitet eller prestanda, som exempelvis hos Honda CR-V. Denna variant kallas för en ”självladdande hybrid”: Elektrisk energi hämtas från system som exempelvis regenerativ bromsning, eller genom att använda förbränningsmotorn för att driva en elgenerator. Denna energi lagras i batterier redo att driva fordonets elmotorer vid behov.

PHEV (uppladdningsbart elektriskt hybridfordon): Ett elektriskt hybridfordon där batteriet kan laddas upp genom att ansluta det till ett externt eluttag via kabel eller via dess inbyggda motor och generator. Den elektriska energin appliceras på samma sätt som hos ett elektriskt hybridfordon av HEV-typ, men detta system gör det dessutom möjligt att ladda upp de elektriska batterierna separat, exempelvis under längre perioder av inaktivitet.

MHEV (elektriskt mildhybridfordon): Ett fordon med en förbränningsmotor utrustad med elmotor/generator som gör det möjligt att stänga av motorn när bilen rullar, bromsar in eller står still, och samtidigt starta om snabbt. Milda hybrider kan tillämpa regenerativ bromsning och viss servokraft till förbränningsmotorn, men de har inget helelektriskt driftläge.

Hur fungerar en hybridbil?

Den energi som samlas in och lagras i hybridbilens batteri kan användas på tre smarta sätt i syfte att säkerställa en maximal effektivitet:

Eldrift – I detta läge arbetar bilen med 100 procent elektrisk energi, vilket ger en smidig och tystgående drift. Detta läge medför samtliga fördelar med att köra ett elfordon, exempelvis ett direkt vridmoment som gör det möjligt för fordonet att förflytta sig snabbt och effektivt.

Hybriddrift – Vid en viss tidpunkt kan bensinmotorn komma att aktiveras och arbeta parallellt med elmotorn. Detta läge ger en optimal kraft och bränsleeffektivitet, och är perfekt för situationer då föraren exempelvis vill accelerera för att komma ikapp trafik.

Motordrift – Vid ännu högre hastighet tar förbränningsmotorn över helt och hållet och hybridmotorerna används inte längre. Detta är särskild praktiskt vid körning i högre hastighet, exempelvis på motorväg när bränsleeffektiviteten maximeras.

Boka provkörning

  • Företaget som du nu kontaktar blir personuppgiftsansvarig för uppgifterna i meddelandet. Läs mer i personuppgiftspolicyn som du hittar i sidfoten.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag-fredag 09.00-18.00
Lördag 10.00-14.00
Söndag Stängt
Sommartid Lördagar fr om vecka 25-32 (22/6 t om 10/8) Stängt
Måndag-fredag 07.00-16.30
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Måndag - Fredag 07:00-16:30
Lunchstängt 12.00-13.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt